Masaže

Masaže

Breussova masaža v Kranju za vašo bolečo hrbtenico – najboljša odločitev! Zelo nežna, popolnoma varna in izredno učinkovita tehnika, s pomočjo katere raztegujemo hrbtenico in uravnavamo vretenca. Šentjanževo olje, ki ga uporabljamo pri tej masaži, od vseh zdravilnih olj najgloblje prodre v tkiva, globoko pomirja in odpravlja bolečine, obenem pa je tudi zelo učinkovito pri odpravljanju težav z medvretenčnimi ploščicami. Imenuje se po dr. Rudolfu Breussu iz Avstrije. Bil je »zdravilec«, najbolj poznan po terapiji »post s sokovi«. V skladu z doktrino Rudolfa Breussa se medvretenčne ploščice (diski) namreč ne obrabijo, ampak le na določen način degenerirajo, z ustrezno tehniko pa jih lahko znova obnovimo.

Hrbtenica nam bo hvaležna

Naša hrbtenica je izpostavljena nenehnemu menjavanju pritiska in sproščanja. Potrebuje tako hrano kot tudi pravilen način gibanja, s katerim ohranja funkcionalnost in prožnost. Hrbtenični diski so čez dan pod pritiskom, saj opravljajo nalogo amortizerjev, kadarkoli stojimo, sedimo ali hodimo. Posledica tega je, da so stisnjeni, izgubijo nekaj svoje tekočine in sčasoma postanejo tanjši. Masaža odpravlja fizične in psihične blokade v telesu za boljši pretok energije po telesu. Je tehnika rahlega raztezanja hrbtenice, sproščanja obhrbteničnih mišic ter vzpostavljanja energijskega ravnovesja v telesu.

Hrbtenica potrebuje nego in počitek

Naša hrbtenica potrebuje nego in počitek, a tudi pravšnjo količino stresa v obliki pravilnega gibanja, da obdrži svojo moč, funkcijo in vzdržljivost. Tekom dneva opravlja naša hrbtenica še posebej pa naše medvretenčne ploščice nalogo »spužve«, ki absorbira tresljaje – ko stojimo, hodimo ali sedimo, pride do stiska medvretenčnih ploščic , ki sčasoma postajajo tanjše tako zaradi obrabe kot zaradi izgube medvretenčne tekočine. Med spanjem se hrbtenica sprosti in raztegne, zato se medvretenčne ploščice regenerirajo tako, da absorbirajo nekaj izgubljene tekočine iz okoliških tkiv. Ta mehanizem vračanja tekočine se ne dogaja, če naše telo ni v ravnovesju. Breussova masaža hrbtenice lahko na nek način aktivno nadomesti zdrav celonočni spanec. Pri tem pomaga tehnika raztezanja hkrati z uporabo naravnega olja, s katerim napojimo oziroma nahranimo medvretenčne ploščice (diske).

 

Ta zdravilna tehnika pomaga tudi pri regeneracijskem procesu in pri odpravi blokad tako na fizičnem kot na psihičnem nivoju. Breussova masaža hrbtenice pa je obenem ena izmed redkih masaž, ki se lahko izvaja tudi ob akutnem stanju hrbtenice.

Protibolečinska masaža hrbta

Protibolečinska masaža hrbta je kombinacija med terapevtsko breussovo masažo hrbtenice in klasično masažo hrbta, ki je bolj intenzivna. Tukaj pri klasični masaži, posebno pozornost posvetimo obolelim ali poškodovanim predelom telesa, na katerih se zadržimo največ časa. S prijemi, ki potiskajo kri in limfo proti srcu in venam, omogočimo dotok osnovnih gradbenih enot, ki so nujne za hitro obnovitev mehkih tkiv, predvsem mišic in vezivnega tkiva. S pritiski na vozle uravnovesimo mišični tonus, ki odpravi bolečino v določenem predelu telesa in pritisk na živec.