Masaže

TERAPEVTSKA MASAŽA HRBTA

Protibolečinsko masažo hrbta sem nadgradila v terapevtsko masažo. Ker sem oseba, ki išče vedno nove napredne načine kako še lahko pomagam pri bolečinah in raznih težavah sem se odločila da bom pri terapevtskih masažah hrbta sodelovala s TECAR aparatom. Terapevtska masaža hrbta bo pri meni  potekala tako, da bom najprej 15-20 min naredila terapijo s TECAR aparatom in potem še cca 40 min ročne masaže z raznimi masažnimi tehnikami z dodatkom energijske terapije.  Tecar aparat bom uporabljala samo kot dodatek pri masaži in ne kot fizioterapevtsko obravnavo saj moram poudariti, da nisem fizioterapevt.  S tecarjem mišice segrejem in omehčam zato je masaža bolj prijetna in manj boleča. Terapevtska masaža traja od 50-60 min.

 

KAJ JE TECAR?

Tecar je zelo napreden radiofrekvenčni  aparat, ki deluje na principu segrevanja tkiv. Poskrbi za stimuliranje in okrepitev sposobnosti tkiva za njegovo obnovo. Deluje na površinska in globinska tkiva.  S tecar aparatom terapevtsko vplivam na tkiva kamor z masažo ne pridemo, zato ima sama masaža večji in hitrejši učinek. Rezultati so hitri in znanstveno dokazani.  Sama tecar terapije je zelo prijetna in jo občutite kot toploto.  Tecar je zaradi svojih koristi zelo priljubljen pri šprtnikih.

TECAR se ne uporablja pri osebah ki imajo rakava obolenja, imajo srčni spodbujevalnik, tromboza, nosečnost. Pred masažo je treba o tem obvezno obvestiti maserja.

PROTIBOLEČINSKA MASAŽA HRBTA

Masaža je mešanica različnih tehnik in se prilagodi vsakemu posamezniku posebej. Namenjena  je odpravljanju fizičnih in psihičnih napetosti, omili bolečino, sprošča mišične napetosti, omogoča boljši razteg mišic, povečuje prekrvavitev ter limfni pretok, pospešuje regeneracijo tkiv, izboljšuje gibljivost, zmanjšuje možnost poškodb ter pripomore k boljšemu počutju.

KRALJEVA MASAŽA

Kraljeva masaža je popolna kombinacija treh vrst masaž združenih v eni.  Vsebuje sprostilno masažo hrbta, ki vas fizično in psihično razbremeni, antistres masažo obraza, ki vam razbremeni um in pomladi vašo kožo na obrazu, saj ima lifting učinek. Vsebuje tudi refleksno masažo stopal, katera aktivira pretok energije po celem telesu in pomaga pri izboljšanju zdravja.

ANTISTRES MASAŽA OBRAZA

Energijska lifting masaža obraza, ki sprosti napetosti v obraznih mišicah in vezivnem tkivu ter pospeši prekrvavitev in izločanje odpadnih snovi. Masaža obraza je nežna, pa vendar zelo aktivna. Masaža odlično sprostii psihično obremenitev in se priporoča v obdobjih, ko ste izpostavljeni stresu. Masaža obraza izboljšuje negativno razoloženje.

MASAŽA HRBTA IN REFLEKSNA MASAŽA STOPAL

Odlična izbira za vse ki se ne morete odločiti ali vam je ljubša masaža hrbta ali refleksna masaža stopal saj masaža vključuje obe masaži. Namenjena je sproščanju psihičnih in fizičnih napetosti.  Masaža vas poživi, omili bolečine in pomaga pri izboljšanju zdravja. Takšna masaža ima mnogo blagodejnih učinkov.