Samomasaža ramen

Samomasaža ramen

Odlična vaja za sproščanje napetosti in odlaganje skrbi, ki se nam nalagajo na ramenih in nam povzročajo fizično bolečino.
Na ramenski del si nalagamo skrbi, ramenski del »trpi« pri prisiljeni drži, koristno je dnevno sproščati in »čistiti« z ramen.
Ramena so obremenjena cona, velja jo paziti in preventivno skrbeti, da nas ne zategne.

Samomasaža, ki pomaga, da se znebimo zakrčenosti v ramenih.
1. Vdihnemo in povlečemo ramena kvišku, vlečemo ramena proti ušesom, pritisnemo ob vratu navzgor, pri tem napnemo mišice vratu in ramen.
2. Nekaj časa držimo tako, nato globoko izdihnemo in pustimo ramenom, da se povesijo, padejo naravno, s pomočjo sile težnosti.
3. Ponovimo 3 – 9x, lahko nadaljujemo s sproščanjem, skušajmo še naprej sproščat ramena z ozaveščenim dihanjem, z dvigovanjem prsnega koša, napetosti predihajmo in izdihajmo.

Vaja je še bolj koristna in učinkovita, če greste z zavedanjem in samo opazovanjem globlje vase in občutite, kako vas vse staro in nepotrebno zapušča, kako pada k stopalom, na tla in gre v zemljo. Ob tem začutimo korenine, pristen občutek, da živimo tu in zdaj. Lepo je tole vajo početi v naravi, v pristnem stiku z zemljo.